Favorieten plaatsen zich voor kwartfinale beker

Op dinsdag 19 oktober werd de tweede bekerronde gespeeld, zeven Cirkelaars, waaronder alle favorieten, plaatsten zich voor kwartfinale, die gespeeld zal worden op dinsdag 14 december. Eén partij  t.w. die tussen Martijn Bakker en Marnix Lukasse zal op 26 oktober worden gespeeld. Direct na deze partij zal er geloot worden voor de kwartfinale.

Tim Evendijk, Tom Pronk en Henry van den Brink bereikte de kwartfinale door hun tegenstander met een duidelijke 2-0 overwinning huiswaarts te sturen. Frank van Wijngaarden en Harold Boom wonnen beide met 1,5 – 0,5.

In twee ontmoetingen moest het snelschaken de beslissing brengen.

Egberts Aalbers weerde zich kranig tegen één van de favorieten. Dominic van Dijk won de eerste partij maar in tweede partij wist Egbert de stand weer gelijk te trekken. Met twee gewonnen snel schaak partijen bereikte ook Dominic alsnog de volgende ronde.

De meest spannende ontmoeting kwam op naam Dick Wenning tegen Hans van de Weteringh. Vooral na tevredenheid van Hans was na twee partijen de stand gelijk, hij dichtte zich in het snel schaken de beste kansen toe. Dick liet zich echter niet zo gemakkelijk verslaan, maar moest uiteindelijk na drie snel schaak partijen zijn meerdere in Hans erkennen.

Uitslagen 2e bekerronde:

Koen van Wijngaarden – Tim Evendijk 0 – 2

Egbert Aalbers – Dominic van Dijk 1- 3

Hans van de Weteringh – Dick Wenning  3 – 2

Nestor Shirokov – Henry van den Brink 0 – 2

Hans de Groot – Frank van Wijngaarden 0,5 – 1,5

Ruben de Vries – Harold Boom 0,5 – 1,5

Tom Pronk – Alfred Gaasbeek 2 – 0

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.