Frank en Martijn door naar 2e bekerronde

Op 12 oktober hebben ook Frank van Wijngaarden en Martijn Bakker zich weten te plaatsen voor de tweede bekerronde.

Martijn stootte in twee partijen Jan Hartsuiker uit het bekertoernooi. Het ratingverschil, 2066 van Martijn en 1523 van Jan, uitte zich ook in de partijen. Een meer dan verdiende winst van Martijn, die vooral genoot van zijn mataanval in tweede partij.

De ontmoeting tussen Frank van Wijngaarden en Jonathan Karels verliep, ondanks de hoge rating van Frank (1861), veel spannender.  Jonathan speelde ijzersterk en trok alles uit de kast om het zijn tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken. Frank had in beide partijen bijna al zijn bedenktijd nodig om de jongeling op de knieën te krijgen. Na afloop kon Jonathan terug kijken op een leerzame schaakavond en mocht hij als waardering voor zijn optreden de loting voor de tweede ronde verrichten. Een loting die voor veel spektakel zal zorgen. De tweede bekerronde zal gespeeld worden op dinsdag 19 oktober.

Loting 2e bekerronde:

Koen van Wijngaarden – Tim Evendijk

Egbert Aalbers – Dominic van Dijk

Hans van de Weteringh – Dick Wenning

Nestor Shirokov – Henry van den Brink

Hans de Groot – Frank van Wijngaarden

Ruben de Vries – Harold Boom

Marnix Lukasse – Martijn Bakker

Tom Pronk – Alfred Gaasbeek

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.