Tim Evendijk verovert koppositie in interne competitie

Op dinsdag 12 oktober werd in de interne competitie de zesde ronde gespeeld. Tim Evendijk deed heel goede zaken door de sterke Niels van den Bovenkamp te verslaan, door deze winst is Tim de nieuwe koploper. Ook voor onder andere Dominic van Dijk en Dick Wenning was de zesde ronde succesvol. Dominic klom naar de tweede plaats en Dick is nu vierde en tevens de enige speler met een 100% score.

Tim Evendijk speelde met wit een sterke en lange partij tegen Niels van den Bovenkamp. In het middenspel won Tim een pion, dit materiële voordeel speelde hij vakkundig uit naar winst.

De met zwart spelende Dominic van Dijk wist na een spannende partij Henry van den Brink aan zijn zegekar te binden. Door deze winst staat Dominic nu tweede en is zijn achterstand op de koploper minimaal.

Dick Wenning is in de vorm van zijn leven. Tom Smit trok gelijk in de aanval, in het middenspel vergaloppeerde hij zich door in te slaan met het verkeerde paard, wat hem een kwaliteit kostte. Dick ging er eens goed voor zitten en met een hele mooie mat in twee werd Tom verslagen.

De partij tussen Hans de Groot en Marnix Lukasse ging tot de zestiende zet gelijk op. Op de zeventiende zet maakte Hans een fout, hij sloeg een paard dat Marnix met zijn toren terug kon pakken. Pardoes stonden toen de twee lopers van Hans aangevallen, waarna hij de partij opgaf. Een tevreden Marnix achterlatend, die door deze winst nu op de zesde plaats is terug te vinden.

Eén van de vele top ontmoetingen was die tussen Nestor Shirokov en Ruben de Vries. De twee jongelingen kwamen min of meer gelijk uit de opening, de met zwart spelende Ruben had toen wel wat meer tijd gebruikt. Nadat de stelling openbrak won zwart een pion maar werd kort daarna gevorkt door een pion. Wit had hierna het voordeel van een toren tegen twee pionnen. Voor Ruben zat er niets anders op dan met de pionnen naar voren te stormen, bij het tegen houden hiervan liep Nestor tegen een penning aan, wat hem een toren en uiteindelijk ook de partij kostte. Door deze winst vinden we Ruben nu terug in de top tien, op een mooie achtste plaats.

Na zo’n twee jaar geen stuk te hebben aangeraakt opende Johan de Lange met de “Larsen opening” zijn partij tegen de met zwart spelende Femke van Kampen. Terwijl wit zijn stukken naar de koningsvleugel manoeuvreerde zette zwart een sterk centrumblok neer. In het middenspel had wit zijn lopers gericht op de zwarte koning, in deze fase bracht zwart zijn paarden naar de damevleugel. Een verkeerde keuze van zwart, nadat de witte dame zich in de strijd had gemengd, gaf zwart bij de achttiende zet de strijd op. Mat in 2 of 3 zetten was niet meer te voorkomen.

Robin Enneman begint zijn draai te vinden. Met wit mocht hij aantreden tegen routinier Hans van de Weteringh. Na een mooie openingsfase, wist zwart een loper te winnen. Robin vocht terug en wist met enkele penningen de kansen te keren. In het eindspel had de witspeler een paard en vijf pionnen en de zwartspeler één pion, waarna hij zijn tegenstander feliciteerde.

Ben Zee en Kees van der Dussen maakten er een lange, maar ook spannende pot van. Lang zag het er naar uit dat Ben de beste kansen had. In het eindspel had Kees twee torens tegen een dame van Ben, de partij leek uit te monden op een puntendeling, totdat de met wit spelende Ben een mat in één over het hoofd zag. Een tevreden Kees mocht de volle buit mee naar huis nemen.

Eveneens een boeiende partij was die tussen met wit spelende Leo Lukasse en Fedde Kingma. Schaakniveau van beide spelers is nagenoeg hetzelfde. Ook op 12 oktober werd het een gelijk opgaande strijd, in het eindspel zag het er naar uit dat het een remise zou gaan worden. Leo had echter van een ingewijde een tip gekregen dat Fedde in het verre eindspel nog wel eens een foutje maakte en sloeg het remise aanbod af. Niet lang daarna maakte Fedde inderdaad dat kleine foutje, welke door Leo met succes werd verzilverd.

Overige uitslagen: Anton Spronk – Robert Degenhart 1 – 0, Eip Janssen – Willem de Wilde 0 – 1, Gijsbert Nagel – Peter Jonker 0 – 1, Daan van Pel – Louis van der Vos 1 – 0, Henri van Kruistum – Arjo van Dijk 1 – 0 en Claudio Luis – Jasper de Rijk 0 – 1.

In remise eindigde: Stijn Kappert – Jelle Bottema en Egbert Aalbers – Alfred Gaasbeek.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.