De Cirkel 3 na spannende strijd toch met lege handen naar huis

Vrijdagvond j.l. moest ons Cirkel 3-team opnieuw naar Wijchen; deze keer tegen het 2e team van Het Kasteel. Anders dan dat de uitslag doet vermoeden is het een spannende ontmoeting geworden. Uiteindelijk moest De Cirkel 3 met een 1,5- 4,5 huiswaarts keren. Voor de halve punten van De Cirkel zorgden Jasper de Rijk, Femke van Kampen en Robert Degenhart

Verslag.

Kees van der Dussen, spelend aan bord 1 met wit, wist het lang vol te houden; aanbod van zijn tegenstander om remise te accepteren werd door Kees afgeslagen omdat we inmiddels een bordpunt achterstonden.

Aan bord 2 wist Jasper de Rijk knap tegenstand te bieden. Beiden hadden nog twee minuten op de klok en besloten tot een puntendeling. Wellicht dat Jasper met iets meer tijd toch had kunnen winnen.

De met wit spelende Femke van Kampen speelde aan bord 3 een knappe partij. Uiteindelijk werd tot een terechte remise besloten.

Robert Degenhart wist met zwart aan bord 4 vele aanvallen van de tegenstander goed te pareren; In het eindspel had Robert een pion meer, maar winst zat er niet in, waarna ook deze partij in een puntendeling eindigde.

Stijn Kappert speelde aan bord 5 een sterke partij. Kansen waren er over en weer; uiteindelijk wist de tegenstander met een knappe combinatie de winst naar zich toe te trekken.

Aan bord 6 kwam de met zwart spelende Pim Eimers kwam niet goed uit de opening, zijn tegenstander wist vrij snel materiaalvoordeel te halen en verlies was voor Pim onvermijdelijk.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.