Hans Meijer wint duel om rode lantaarn bij vijftigplussers

Op dinsdagmiddag 19 april speelden de vijftigplussers de veertiende ronde in de zomercompetitie. Vanwege Pasen werd er voor een keer uitgeweken van de vaste maandagmiddag naar de dinsdagmiddag. Gezien de opkomst geen groot succes. Koploper Peter van der Wijngaart deed goede zaken. Zelf won Peter en zijn naaste belager Willem de Wilde moest genoegen nemen met een puntendeling. De directe strijd om de rode lantaarn tussen Hans Meijer en Fred Post werd gewonnen door eerstgenoemde.

Willem de Wilde trof een uitgeslapen Louis van der Vos tegenover zich. Hoewel Willem in het middenspel een pion wist te winnen, kon hij dit materiële voordeel niet verzilveren en was de uiteindelijke remise de terechte uitslag.

Kees van Voort was even vergeten dat er in het schaken ook ‘en passant’ geslagen kon worden. Tegenstander Tom Smit profiteerde van deze meevaller en leek de partij naar zich toe te trekken. Kees dacht hier echter anders over, hij nam het initiatief en toen Tom even later ook nog een kwaliteit verspeelde waren de kansen gekeerd en mocht Kees de verdiende winst mee naar huis nemen.

Jelle Bottema en Peter van der Wijngaart speelden een behoedzame partij. Tot in het eindspel wist Jelle de stand materiaal gezien gelijk te houden maar moest uiteindelijk toch de vlag strijken.

Fred Post en Hans Meijer maakten er een boeiende partij van. In het middenspel bezette Hans met zijn toren de open H-lijn. Het venijn was hiermee uit de aanval van Fred, toen hij even later ook nog een paard verloor, was het voor Hans een makkie om de partij in zijn voordeel te beslissen.

Jeffry Huibers was vooraf goed gewaarschuwd dat Herman van Scherrenburg een niet te onderschatten speler is. Ondanks deze waarschuwing nam Jeffry te weinig tijd voor zijn zetten, foutjes konden niet uitblijven en Herman kon redelijk eenvoudig de partij op zijn naam zetten. Na afloop van de officiële partij werden nog enkele oefenpotjes gespeeld, die voor een gedeelte wel succesvol voor Jeffry verliepen.

Kees van der Dussen en Klaas van der Wal speelden een gelijk opgaande partij. Pas in het verre eindspel wist Kees zijn lichte positionele overwicht om te zetten in winst.

Jan van der Wurff en Alex de Roovere gingen beiden voor de volle winst. In het middenspel vergaloppeerde Jan zich, waarna Alex de partij vakkundig uitspeelde en Jan met lege handen huiswaarts stuurde.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.