Met nog vier ronden te gaan is de strijd losgebarsten

Op 26 april werd ronde 27 gespeeld in de interne competitie. Met nog vier ronden te gaan is de strijd om de kampioenstitel, een plaats in de top drie en de top tien helemaal los gebarsten. Koploper Dominic van Dijk maakte geen fout en verstevigde zijn leiderspositie. Tim Evendijk. Marnix Lukasse, Nestor Shirokov en Jim Pronk wonnen hun partij en deden daardoor goede zaken in het tussenklassement. Met nog vier ronden te gaan is de spanning om te snijden, wie er uiteindelijk het seizoen met een prijs gaan afsluiten.

Ook is het interessant om te zien hoe de strijd om de Rating Trofee en de Runner-up Cup er voorstaan. Bij de Rating trofee gaat Nestor Shirokov aan de leiding met 132 punten.  Tim Evendijk is tweede met 109 punten en Pim Eimers volgt op de derde plaats met 106 punten. In de tussenstand bij de Runner-cup is Pim Eimers koploper met 18 plaatsen stijging ten opzichte van de eindstand van vorig seizoen. Met 13 plaatsen stijging is Nestor Shirokov tweede en Hans de Groot volgt op de derde plaats met 9 plaatsen.

Dominic van Dijk wist ook de sterke Harold Boom aan zijn zegekar te binden. Het werd een lange en boeiende partij, maar uiteindelijk moest Harold capituleren. Dominic is na 17 gespeelde partijnen nog steeds ongeslagen (8 x winst en 9 x remise).

Tim Evendijk heeft dit seizoen pas één partij verloren en daar kon Henry van den Brink geen verandering in brengen. De met wit spelende Tim was optimaal geladen om met een goed resultaat een plaats in de top drie binnen zijn bereik te houden. Met een zwaar bevochten winst is hij hierin volledig geslaagd.

Na twee nederlagen leek Marnix Lukasse de strijd om de titel te hebben verloren maar na een zeer spannende partij tegen Ruben de Vries, die hij in het verre eindspel in winst wist om te zetten, heeft hij zeker nog kansen op de titel.

Oud-kampioen Jim Pronk begint eindelijk op stoom te komen. De met zwart spelende Jim wist Henri van Kruistum na een boeiende partij te verslaan. Door deze winst vinden we Jim terug in de top tien op een achtste plaats.

Jongeling Nestor Shirokov won na een knap gespeelde partij van Alfred Gaasbeek. Door deze winst heeft Nestor een plaats veroverd in de top tien. Nestor is in goede vorm en wellicht kan hij deze ook zaterdag 30 april vast houden bij het Tinnen Soldaat jeugdschaaktoernooi waar hij één van de favorieten is voor de eindzege.

De enige puntendeling in de top tien kwam op naam van Tom Pronk en Niels van den Bovenkamp, Beide gingen voor de volle winst, maar zagen ook dat winst alleen mogelijk was als er risico zou worden genomen. Zover gingen ze niet en ze kozen voor het bekende halve ei.

Overige uitslagen: Dick Wenning – Willem de Wilde 0 – 1, Tom Smit – Pim Eimers 0 – 1, Jasper de Rijk – Johan de Lange 1 – 0 R, Kees van der Dussen – Hilmar van den Brink 0 – 1, Jelle Bottema – Albert Bootsman 1 – 0, Jonathan Karels – Ben Zee 0 – 1, Frans van der Veer – Stijn Kappert 0 – 1, Gijsbert Nagel – Koen van Wijngaarden 0 – 1, Mark Bakker – Anton Spronk 0 – 1, Luuk de Man – Jan Hartsuiker 1 – 0.

In remise eindigden: Eip Janssen – Fedde Kingma, Egbert Aalbers – Hans van de Weteringh, Louis van der Vos – Peter Jonker en Michael Aldridge – Robin Enneman.

Voor uw agenda:

3 mei: ronde 28

10 mei: ronde 29

17 mei: ronde 30 + slotronde De Cirkel 2 en 3

24 mei: ronde 31 = laatste ronde interne competitie

31 mei: De Open Hof Bokaal

zaterdag 4 juni: Jubileum toernooi (uitnodiging volgt)

dinsdag 7 juni: Jubileumavond (uitnodiging volgt)

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.