Volop vuurwerk en verrassingen in top tien interne competitie

Op 19 april werd de zes en twintigste ronde in de interne competitie gespeeld. Nadat de kruitdampen waren opgetrokken kon de balans worden opgemaakt. Met name in de top tien waren er enkele verrassende uitslagen met daaraan gekoppeld de nieuwe tussenstand na 26 ronden. Koploper Dominic van Dijk maakte geen fout en breidde zijn voorsprong op zijn naaste belagers uit. Tom Pronk klom van de vierde naar de tweede plaats en Henry van de Brink steeg van de vijfde naar de derde plaats. Nieuw in de top tien is Ruben de Vries.

Dominic van Dijk wist met zwart na een zware partij de sterke Tim Evendijk te verslaan. Door deze winst is het ultieme doel van Dominic, het veroveren van de kampioensbeker, weer een stapje dichterbij gekomen.

Tom Pronk haalde een huzarenstukje uit, door met zwart Marnix Lukasse aan zijn zegekar te binden. Door deze winst staat Tom nu op de tweede plaats en met nog vijf ronden te gaan zal de oud-kampioen er alles aan doen om de beker weer mee te nemen naar huize Pronk.

Henry van den Brink, is in de vorm van zijn leven, nu wist hij de ijzersterke Alfred Gaasbeek, na een boeiende partij met lege handen huiswaarts te sturen. Henry is nu derde, de komende weken zal duidelijkheid geven of er voor hem nog meer in vat zit.

De met zwart spelende Ruben de Vries moest vol aan de bak om tegen Daan van Pel een positief resultaat te halen. Vooraf zou hij tevreden zijn geweest met een puntendeling, maar gaandeweg de partij zag hij dat er zelfs meer inzat. In een spannend eindspel wist hij de volle buit te pakken. Door deze winst vinden we Ruben nu terug op de negende plaats.

Jim Pronk en Herman van den Akker wisten dat alleen winst een mogelijke plaats in de top tien zou betekenen. Na een relatieve korte partij zagen beiden dat er, zonder onnodige risico’s te lopen, niet meer inzat dan een puntendeling.

Albert Bootsman mocht alweer de zoveelste achtereenvolgende overwinning op zijn naam schrijven. Ditmaal was het Peter Jonker die zijn meerdere in Albert moest erkennen.

Jasper de Rijk had op een zware partij gerekend tegen Jelle Bottema. De praktijk was even iets anders, Jelle had ’s middags al een inspannende partij gespeeld en om voor de tweede keer op één dag de batterij op te laden was voor hem iets teveel van het goede.

De twee jongelingen Jonathan Karels en Mark Bakker vochten een verbeten maar gelijk opgaande strijd uit. Remise is uit de boze bij deze twee enthousiaste schakers. In het verre eindspel wist Mark alsnog de winst te pakken.

Ook in de onderste regionen werd fel om de punten gestreden. Robin Enneman vond dat het wel eens tijd werd dat hij weer eens zou winnen en verscheen optimaal geladen achter het bord. Frans van der Veer liet zich echter niet gek maken en stuurde Robin opnieuw met een nederlaag huiswaarts.

Overige uitslagen: Jan Hartsuiker – Johan de Lange 1 – 0 R, Ben Zee – Tom Smit 1 – 0, Dick Wenning – Henri van Kruistum 0 – 1, Hans van de Weteringh –Leo Lukasse 1 – 0, Hans de Groot – Nestor Shirokov 0 – 1, Robert Degenhart – Kees van der Dussen 1 – 0, Pim Eimers – Ben Verduyn 1 – 0, Michael Aldridge – Gijsbert Nagel 1 – 0 en Luuk da Man – Egbert Aalbers 0 -1.

In remise eindigden: Anton Spronk – Willem de Wilde, Fedde Kingma – Louis van der Vos, Stijn Kappert – Eip Janssen, Niels van den Bovenkamp – Harold Boom en Hilmar van den Brink – Femke van Kampen.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.