Dominic van Dijk kampioen seizoen 2021-2022!!!

In de dertigste speelronde van de interne competitie op 17 mei heeft Dominic van Dijk zijn kampioenstitel van de interne competitie veilig gesteld. Gezien zijn ongeslagen status een meer dan verdiend kampioenschap voor de sympathieke Dominic. Tom Pronk moet dit seizoen genoegen nemen met een mooie tweede plaats. Wie uiteindelijk derde gaat worden zal beslist worden in de laatste speelronde op 24 mei.

Op 17 mei was er slechts een beperkt programma voor de interne competitie omdat Cirkel 2 en 3 uitkwamen in de SOS competitie.

Marnix Lukasse trok in zijn partij tegen Dominic van Dijk vol ten aanval, hij wist dat alleen winst Dominic van het kampioenschap kon afhouden. Zijn aanvalsdrift leek succes te hebben, maar Dominic bleef zoals gewoonlijk de kalmte zelf en strafte de dappere poging van Marnix genadeloos af.

Tom Pronk had soms meer aandacht voor de partij van zijn concurrenten dan voor zijn eigen partij. Hij heeft mogelijk zelfs nog enige tijd aan het kampioenschap gedacht, maar toen hij zag dat de Dominic de controle over de partij had, concentreerde hij zich op zijn eigen partij tegen Tim Evendijk. Een puntendeling was genoeg om zijn tweede plaats veilig te stellen, daarnaast was ook Tim tevreden met een remise die hem een goede kans geeft om volgende week de kroon op een zwaar seizoen te zetten met een mooie derde plaats.

Harold Boom speelde een mooie partij tegen supertalent Nestor Shirokov. Na een spannende pot mocht hij de verdiende winst noteren. Het eerste waaraan Harold ieder woensdagmorgen denkt als hij wakker wordt “wat heb ik dinsdagavond gedaan”? Wat zal Harold deze week op woensdag fijn wakker zijn geworden!

Henri van Kruistum is aan een daverend seizoen bezig. Met nog één ronde te spelen heeft hij een plaats in de top tien veroverd. Slachtoffer van zijn dadendrang werd jongeling Ruben de Vries, die na een mooie partij het onderspit moest delven.

Overige uitslagen: Dick Wenning – Sebo Nienhuis 1 – 0, Fedde Kingma – Jonathan Karels 0 – 1, Gijsbert Nagel – Sander Rosman 0 – 1, Robin Enneman – Albert Bootsman 0 – 1 en Michel Aldridge – Arno Braam 0 – 1.

In remise eindigden: Anton Spronk – Jan Hartsuiker, Jim Pronk – Henry van den Brink, Ben Zee – Alfred Gaasbeek en Jelle Bottema – Hilmar van den Brink.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.