Prijzen verdeeld na een boeiend en mooi seizoen 2020-2021

Na de één en dertigste en laatste speelronde van de interne competitie op 24 mei kon de balans worden opgemaakt van een boeiend en spannend seizoen 2020-2021. In de voorlaatste ronde was al bekend dat Dominic van Dijk de nieuwe kampioen was geworden en ook de tweede plaats van Tom Pronk was niet meer in gevaar.

Dominic van Dijk wilde het seizoen ongeslagen afsluiten en ook dat doel wist hij te bereiken. In de laatste ronde moest Henri van Kruistum de sterkte van Dominic ervaren. Overigens speelde Henri van Kruistum een ijzersterk seizoen, hij was De Cirkelaar die het meeste keren met de volle winst naar huis ging, maar liefst 17 keer liet hij zijn tegenstander met lege handen achter.

Tom Pronk ging in de laatste ronde onderuit tegen Henry van den Brink, zoals eerder aangehaald kwam zijn tweede plaats niet in gevaar. Henry van den Brink is op een mooie vijfde plaats geëindigd, zijn achterstand op de nummers drie en vier zijn minimaal, dus volgend seizoen moet een plaats in de top drie haalbaar voor hem zijn.

Tim Evendijk ging in de laatste ronde vol aan de bak tegen Harold Boom, hij wilde het seizoen met minimaal één prijs afsluiten en dat is hem meer dan gelukt. Nadat hij zag dat Marnix verloor van Nestor, wist Tim dat remise tegen Harold genoeg was voor derde plaats, dus werden de punten verdeeld, want ook Harold was tevreden met het halve ei. Daarnaast werd Tim ook nog tweede bij de strijd om de Rating Trofee en derde in de strijd om de Runner-up Cup. Harold Boom speelde een degelijk seizoen, zijn doel een vaste plaats in de top tien is ook dit seizoen weer gelukt.

Niels van den Bovenkamp heeft een goed seizoen afgesloten met een knappe winst op Jim Pronk. Ook bij de externe wedstrijden staat Niels zijn mannetje. De uiteindelijk vierde plaats is meer dan verdiend, de verwachting is dat hij volgend seizoen zeker mee gaat doen in de strijd om de kampioenstitel.

Marnix Lukasse speelde een goed seizoen, hij had lange tijd zicht op een plaats in de top drie, maar helaas voor hem liet hij de laatste weken wat steekjes vallen. In de laatste ronde moest hij zijn meerde erkennen in het supertalent Nestor Shirokov. Marnix eindigde uiteindelijk op de zesde plaats, toch nog vier plaatsen hoger dan vorig seizoen. Nestor is bezig met heel goed seizoen, eerder won al enkele toernooien, waaronder het Tinnen Soldaat toernooi maar hij slaagde onlangs ook voor stap 6 van de bekende stappenmethode. Als kers op de taart is hij ook de winnaar geworden van de Rating Trofee

De jongste Cirkelaar die in de interne competitie uitkomt, Koen van Wijngaarden, wist het seizoen heel mooi af te sluiten met een dik verdiende winst op de toch niet te onderschatten Kees van der Dussen.

Runner-up Cup

Pim Eimers is winnaar gewonnen van de Runner-up Cup. Ondanks het verlies in de laatste ronde tegen Anton Spronk, is Pim 17 plaatsen gestegen. Met 15 plaatsen stijging is Nestor tweede geworden en legde Tim Evendijk met 10 plaatsen beslag op de derde plaats.

Rating Trofee

Nestor Shirokov heeft met 162 punten beslag gelegd op de Rating Trofee. Tweede met 120 punten is Tim Evendijk geworden. De derde plaats, met 107 punten, is voor Pim Eimers.

Overige uitslagen:

Albert Bootsman – Eip Janssen 1 – 0, Dick Wenning – Leo Lukasse 0 – 1, Hans van de Weteringh – Jonathan Karels 0 – 1, Tom Smit – Jan Hartsuiker 0 -1, Jasper de Rijk – Egbert Aalbers 0 -1, Louis van der Vos – Hilmar van den Brink 1 – 0, Penka Pavlova – Michael Aldridge 1 – 0, Peter Jonker – Frans van der Veer 1 – 0, Daan van Pel – Alfred Gaasbeek 0 -1, Arno Braam – Fadi el Kasah 0 – 1 en Sander Rosman – Robin Enneman 1 – 0.

In remise eindigden: Fedde Kingma – Jelle Bottema, Sebo Nienhuis – Johan de Lange, Herman van den Akker – Willem de Wilde en Mark Bakker – Ben Zee.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.