Tom Pronk zet druk op koploper Dominic van Dijk

De negenentwintigste speelronde van de interne competitie op 10 mei begon iets later dan gewoonlijk omdat zo’n twintig jeugdschakers stappenexamen deden. Volgens examinator Eip Janssen waren de resultaten boven verwachting. Met nog maar twee speelronden te gaan is Tom Pronk nog de enige Cirkelaar die Dominic van Dijk van zijn kampioenstitel kan afhouden. Wie naast Tom en Dominic de top drie gaat completeren is nog een grote vraag. In de stand na ronde 29 staat Marnix Lukasse nog derde maar hij voelt de hete adem van Tim Evendijk, Henry van den Brink en Niels van den Bovenkamp in zijn nek. De strijd om de Runner-up Cup zal  bijna zeker een prooi worden voor Pim Eimers. Bij de Rating Trofee is Nestor Shirokov de grote favoriet of gaat Tim Evendijk nog voor een verrassing zorgen. Op dinsdag 24 mei zal duidelijk zijn wie er dit seizoen met een beker naar huis gaan.

Koploper Dominic van Dijk speelde een berekende en degelijke partij tegen Henry van den Brink. De koploper weest dat een puntendeling op titelkoers houdt en Henry van den Brink was volgens zijn zeggen niet in de vorm om voor de volle winst te gaan. De remise was dan ook voorspelbaar.

Tom Pronk heeft zich nog niet neergelegd bij de suprematie van de koploper. In een mooie partij wist hij Harold Boom aan zijn zegekar te binden. Door deze winst is een kampioenstitel nog steeds haalbaar.

Marnix Lukasse is na zijn nederlaag afgehaakt in de strijd om het kampioenschap. Marnix staat nu derde en hij zal er de laatste twee weken alles aan doen om deze ereplaats veilig te stellen. Om dit te realiseren zal hij volgende week de geplande wedstrijd tegen Dominic van Dijk winnend moeten afsluiten. Niels van den Bovenkamp is aan ijzersterk seizoen bezig, een plaats in de top drie is zeker geen utopie.

Tim Evendijk deed in de strijd om een ereplaats heel goede zaken, door supertalent Nestor Shirokov te verslaan. Nestor had eerder op de avond het zware stappenexamen stap 6 gedaan, maar dit doet niets af aan de knappe winst van Tim.

De altijd goed gehumeurde vrienden Jim Pronk en Ruben de Vries mochten voor de zoveelste keer de degens met elkaar kruisen. Na een mooie partij was het uiteindelijk Jim die de punten mee naar huis mocht nemen. Door deze verdiende winst vinden we Jim nu terug in de top tien op de negende plaats.

Jonathan Karels en Ben Verduyn speelden een leuke en open partij. Laatst genoemde was vooraf tevreden met een remise tegen de jongeling. Jonathan wilde meer en weigerde categorisch de remise verzoeken. In het verre eindspel had Ben een pluspion en stond Jonathan onder tijdsdruk. De alsnog overeengekomen puntendeling typeert de sfeer bij De Cirkel.

In het bestuur onderonsje tussen Robert Degenhart en Louis van der Vos werd al snel de vrede getekend. Robert wilde de administratie van de stappenexamens nog verwerken en Louis had ook zijn gebruikelijke bezigheden.

Frans van der Veer en Michael Aldridge speelden een boeiende partij. In het middenspel won Frans een kwaliteit, dit voordeel speelde hij gedegen uit naar een verdiende overwinning.

De partij tussen Fadi el Kasah en Kees van der Dussen verliep voorspelbaar. Beide schakers maakten geen grote fouten en de stukken werden waar mogelijk afgeruild. De puntendeling was dan ook de terechte uitslag.

Overige uitslagen: Johan de Lange – Jelle Bottema 1 – 0, Fedde Kingma – Stijn Kappert 0 – 1, Leo Lukasse – Pim Eimers 1 – 0, Sebo Nienhuis – Tom Smit 1 – 0, Robin Enneman – Gijsbert Nagel 1 – 0, Henri van Kruistum – Daan van Pel 1 – 0, Hilmar van den Brink – Eip Janssen 1 – 0, Alfred Gaasbeek – Willem de Wilde 0 – 1 en Sander Rosman – Arno Braam 0 – 1.

In remise eindigden: Egbert Aalbers – Jan Hartsuiker, Jasper de Rijk – Hans van de Weteringh, Anton Spronk – Dick Wenning en Ben Zee – Hans de Groot.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.