Willem de Wilde de nieuwe kampioen bij vijftigplussers

Op maandagmiddag 30 mei speelden de vijftigplussers de twintigste ronde in de zomercompetitie. Het werd een slotronde met een onverwacht einde. Koploper Peter van de Wijngaart verloor totaal onverwacht, directe concurrent Willem de Wilde werd van dit verlies op de hoogte gebracht en hem werd doorgegeven dat een puntendeling genoeg zou zijn voor de titel. Willem bood daarop, overigens in een gelijke stelling, remise aan, waarna de balans kon worden opgemaakt. Heel verrassend gaf het systeem Peter van de Wijngaart als de nieuwe kampioen aan. Nadat Louis van der Vos nogmaals de herberekening na de laatste ronde had uitgevoerd was het toch Willem de Wilde, die weliswaar met een superklein verschil, zich de nieuwe kampioen mag noemen.

Vooraf gaande aan de twintigste ronde werd voor het eerst in de historie van het maandagmiddag schaken, een aanmoedigingsprijs uitgereikt. Deze prijs werd in grote dank en met blijdschap gewonnen door Jeffry Huiberts.      

Peter van Wijngaart verspeelde in het middenspel, in een moment van schaak blindheid een loper tegen Kees van de Voort. Met deze meevaller wist Kees wel raad en al snel zag Peter in dat verder spelen geen zijn had en gaf zich gewonnen.

Willem de Wilde moest alles uit de kast halen tegen de sterke Arno Braam. Na een mooie en gelijk opgaande partij werd tot remise besloten, toen het verlies van Peter van de Wijngaart ook bij hen was door gedrongen.

Egbert Aalbers wilde glans geven aan zijn derde plaats en dat deed hij door de altijd zeer degelijk spelende Louis van der Vos aan zijn zegekar te binden.

Fons de Kort verloor in het middenspel zijn dame tegen Hans Meijer. Hans leek af te stevenen op een eenvoudige overwinning, totdat hij zelf zijn dame in de aanbieding deed en Fons alsnog de volle buit mee naar huis mocht nemen.

Jan van der Wurff won tegen Joop de Feijter in het middenspel een toren. Joop zag nog kansen en ging op jacht naar de dame van Jan. Het heeft weinig gescheeld of zou daarin geslaagd zijn, maar Jan wist net op tijd één reddend zetje te vinden, waarna hij alsnog de partij degelijk naar winst uitspeelde.

Eip Janssen en Ben Verduyn spraken af dat er geen salonremise op de laatste speeldag zou zijn. Na een gelijk opgaande opening, waarin de lopers werd afgeruild, kon Ben zijn paarden net iets beter positioneren en met een vork de winnende zet op het bord zetten.

Overige uitslagen: Kees van der Dussen – Remy Mouthaan 1 – 0, Loek Platschorre – Klaas van der Wal 0 – 1,  Jeffry Huiberts – Fred Post 0- 1.

In remise eindigden: Hans de Groot – Alex de Roovere, Herman van Scherrenburg – Jelle Bottema, Peter Jonker – Tom Smit en Hans Gillet – Kees van Heerikhuize.

Eindstand top drie zomercompetitie 2021-2022:

  1. Willem de Wilde 471,67 (links)
  2. Peter van de Wijngaart 471,33 (midden)
  3. Egbert Aalbers 457,50 (rechts)

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.