Jubileumavond in teken van verrassingen

Dinsdagavond 7 juni vond de jubileumavond plaats van het veertig jarig jubileum van De Cirkel. Voordat de voorzitter de avond opende was er een spannende, leuke en leerzame simultaan met Hans Böhm tegen vijftien jongelingen van De Cirkel.

Om klokslag acht uur opende ad interim voorzitter Ben Verduyn de avond. Hij blikte terug op het ontstaan van De Cirkel en keek ook naar De Cirkel zoals deze anno 2022 ervoor staat. Aandacht was er voor het wedstrijdsecretariaat en de voorzitters die De Cirkel in veertig jaar heeft voort gebracht. Nadat hij iedereen een fijne avond had toegewenst, was het woord aan Eip Janssen die de introductie van het jubileumboek voor zijn rekening had genomen.

Een ‘jubileumboek’ niet in boekvorm maar op een stick in de vorm van een schaakstuk. Het is een ‘boekwerk’ van meer dan 100 pagina’s geworden, een mooi document met alle wetenwaardigheden van de jubilerende schaakvereniging. De eerste USB stick werd door Eip overhandigd aan ‘mister Cirkel’: Anton Ebskamp.

Eip had nog een verrassing voor de aanwezigen in petto. Na een lange speech, waarbij je echt bij de les moest blijven, om deze te begrijpen, werd uiteindelijk door Arie Brouwer en Joop de Feijter een kunstwerk voor aan de muur onthuld, waardoor onze speelzaal niet alleen een kerkzaal is maar ook de thuisbasis van onze schaakvereniging.

Ben Verduyn dankt Eip voor zijn woorden en voor de speciale geste.

Daarna was het tijd voor Hans Böhm. In de eerste sessie nam hij ons mee in het ontstaan van de pion, paard en toren. Samen met enkele anekdotes werden ook nog wat specifieke stellingen met de aanwezigen doorgenomen.

Na een korte pauze waarin alle aanwezigen konden genieten van wat hapjes en een drankje, was het tijd voor de jubileum quiz. Ben Zee presenteerde samen met Dick Wenning en Jim Pronk vijftien vragen. Niemand had alle vragen goed, mede daarom is het maar goed dat er nu een ‘jubileumboek’ ligt, waar zulke wetenswaardigheden in terug zijn te vinden. Na de tweede sessie van Hans werden er enkele prijsjes uitgereikt. Tom Smit en Martijn Bakker werden gedeeld eerste en Willem de Wilde en Louis van der Vos gedeeld derde.

In de tweede sessie van Hans Böhm kwamen de loper, dame en koning aan bod.

Klokslag kwart voor elf sloot Hans zijn boeiende presentatie af.

Ben Verduyn bedankte de jubileumcommissie, Eip en Hans voor hun bijdrage aan de jubileumavond en hij wenste iedereen bij voorbaat een hele goede vakantie.

A.s. zaterdag worden de jubileumactiviteiten van De Cirkel afgesloten met laser gamen voor de jeugd.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.