Zeven Cirkelaars houden Hans Böhm op remise

Dinsdagavond 4 juni, voorafgaand aan de jubileumavond heeft Hans Böhm simultaan gespeeld tegen 15 jongelingen van De Cirkel.

Bij het begin van het spektakel ontvingen alle deelnemers een notatieboekje en een balpen van De Cirkel, ook ontvingen ze een aandenken van Hans Böhm zelf.

Nadat Hans de spelregels had uitgelegd mochten Alexander Ivanov, Mark Bakker, Yarik Shirokov, Eelco Drijfhout, Bram Feenstra, Kelvin Ma, Nestor Shirokov,Jonathan Karels, Luuk de Man, Koen van Wijngaarden, Fadi el Kasah, Stijn Kappert, Pim Eimers, Ruben de Vries en Tim Evendijk aan de bak.

Na ruim een uur schaken en vele zweetdruppeltjes kon de balans worden opgemaakt. Hans Böhm vond het niveau van onze jeugd verrassend goed. Door goede tegenstand duurde het wat langer dan gedacht. Op het moment van stoppen, heeft hij alle partijen met de spelers doorgenomen. Hij maakte ze duidelijk waar hij gewonnen stond en waar hij nog flink aan de bak moest. Hij wees iedereen ook op de zwakke punten in hun stelling.

Uiteindelijk gaf hij remise aan Tim Evendijk, Luuk de Man, Mark Bakker, Stijn Kappert, Nestor Shirokov, Koen van Wijngaarden en Ruben de Vries.

De jubileumcommissie denkt dat we op een geslaagde en leerzame simultaan kunnen terug kijken.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.