Opnieuw verrassingen in tweede ronde bij De Cirkel

Alvorens op 13 september de tweede ronde kon worden gespeeld werd er stil gestaan bij het overlijden van oud-voorzitter Jan Blokpoel.

Omdat het tweede team van De Cirkel uitkwam in de SOS competitie, was er slechts een beperkt programma van de interne competitie. Het werd zeker geen saaie schaakavond, enkele favorieten gingen hard onderuit.

Jim Pronk begon zijn partij tegen Jonathan Karels sterk. Hij nam met wit het initiatief, maar zag echter iets kleins over het hoofd in een lange en verder goede aanval, waarbij ook de dames werden geruild. Dit zorgde ervoor dat Jonathan een pion voor kwam te staan. In een spannend middenspel kon de partij nog alle kanten uit. Na nog enkele stukken te hebben geruild wist Jonathan met zijn toren uiteindelijk achter Jims stelling te komen. Hierdoor wist hij nog enkele pionnen te winnen en in een verloren stelling moest Jim uiteindelijk opgeven.

Jasper de Rijk en Peter Jonker speelden een boeiende partij. In een complexe stelling kreeg Peter met zwart het initiatief en opende een aanval op de witte koningstelling. In het doorrekenen van de aanvalsvariant maakte Peter een fikse blunder waar Jasper dankbaar gebruik van maakte en met de volle buit huiswaarts kon keren.

Dick Wenning speelde tegen Fedde Kingma het dame gambiet. Dick opereerde echter heel passief, Fedde parkeerde twee paarden in het centrum en gaf Dick het nakijken. Een meer dan verdiende overwinning voor Fedde.

Pim Eimers koos met wit tegen Robert Degenhart gelijk de aanval. Robert verzette zich nog wel maar zag uiteindelijk wel in dat verlies onontkoombaar was.

Ben Verduyn en Kees van der Dussen speelden een ingewikkelde partij. In het middenspel stond de dame van Ben geheel ingesloten door twee zwarte paarden en een toren. Met veel kunst en vliegwerk wist hij na vele zetten uit de dreiging te komen. In het eindspel won Ben een kwaliteit, waarna hij de zwaar bevochten zege mocht noteren.

Overige uitslagen:

Dominic van Dijk – Ruben de Vries 1 – 0, Tom Pronk – Ben Zee 1 – 0, Henry van den Brink – Sander Rosman 1 – 0, Marnix Lukasse – Hans van de Weteringh 1 – 0, Willem de Wilde – Niels van den Bovenkamp 1 – 0, Hans de Groot – Daan van Pel 0 – 1, Tim Evendijk – Stijn Kappert 1 – 0, Albert Bootsman – Femke van Kampen 1 – 0 en Jelle Bottema – Robin Enneman 1 – 0.

In remise eindigden: Henri van Kruistum – Carel de Vries en Jan Hartsuiker – Frans van der Veer.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.