Voortvarende start Cirkel 2 in SOS competitie

De Cirkel 2 heeft op 13 september met 4–2 gewonnen van En Passant 2 uit Bunschoten – Spakenburg. Mede door deze overwinning lijkt klasse behoud een meer dan realistische doelstelling.

De schaakontmoeting begon niet erg hoopvol toen Mark Bakker als eerste zijn tegenstander moest feliciteren. In een moment van schaakblindheid gaf Mark zijn dame weg.

Al heel snel daarna trok Luuk de Man de stand weer gelijk, zijn tegenstander van En Passant werd vanaf het begin onder druk gezet en Luuk won relatief eenvoudig.

Aan bord 1 speelde Anton Spronk met wit een dijk van een partij. Er kwam een loperspel op het bord met druk op de vijandelijke zwarte koning. Doordat zwart zijn stukken niet ontwikkelde, kwam Anton twee pionnen voor. Wel kreeg zwart daardoor open lijnen, maar na een goede paard zet kon de zwarte koning geen kant meer op en moest opgeven.

De tegenstander van teamledier Tom Smit dacht een paard vork te hebben, maar Tom schoof een pion op, er volgde een tussenschaak met verovering van het paard. Tom speelde de partij daarna redelijk simpel uit naar een overwinning.

Leo Lukasse speelde met wit een dame gambiet, wat niet aangenomen werd. Zijn tegenstander pareerde alle dreigingen en kwam positioneel beter te staan wat hem uiteindelijk de overwinning opleverde.

Bij de tussenstand van 3-2 was het aan de nieuwe voorzitter Egbert Aalbers de eer de overwinning veilig te stellen. Egbert Aalbers kreeg met zwart een scherpe aanval te verduren, maar ging in de tegenaanval, wat hem na een zware partij uiteindelijk de winst opleverde.

Team van De Cirkel 2 trok met een zeer tevreden gevoel en een mooie winst van 4-2 huiswaarts.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.