Zeer verrassende top drie na derde ronde interne competitie

Alvorens op 20 september de derde ronde kon worden gespeeld werd de loting verricht voor de 1e bekerronde welke gespeeld gaat worden op 18 oktober.

Daarna kon het schaakgeweld losbarsten. Ook op 20 september konden we weer enkele verrassende uitslagen noteren. De grootste verrassing mogen we de winst van Louis van der Vos op Harold Boom wel noemen. Maar ook de overwinningen van Jasper de Rijk op Mark Bakker en Fedde Kingma op Pim Eimers horen in het rijtje verrassingen thuis.

Luuk de Man is na ronde drie de nieuwe koploper. Luuk is het seizoen ijzersterk begonnen, dit keer moest Jonathan Karels na een mooie partij de vlag strijken.

Op de tweede plaats staat Anton Spronk, die de sterke Willem de Wilde aan zijn zegekar bond.

Op een heel verrassende derde plaats staat Louis van de Vos. De partij tegen Harold Boom kende een Engelse opening. In het middenspel werd er veel materiaal geruild, Harold gebruikte veel tijd om een mogelijke opening te creëren. In het eindspel hadden beide schakers een toren, een loper en zes pionnen. Harold probeerde te forceren, Louis moet loper geven tegen twee pionnen. Vervolgens gaat Louis lopen met pionnen en kan Harold promotie niet meer verhinderen en gaf de strijd op.

De topper tussen Dominic van Dijk en Tom Pronk eindigde in remise. Dominic opende met wit zijn gebruikelijke systeem, waarna hij het centrum open brak. Grootscheepse afruil werd door zwart vermeden, waarna Tom remise aanbood, welke door Dominic werd geaccepteerd.

Tim Evendijk begint op stoom te komen. In de derde ronde moest zijn oude leermeester Ben Zee ervaren dat Tim zijn aspiraties voor het kampioenschap zeker nog niet in de kast heeft gezet. Een meer dan verdiende overwinning voor de nieuwe penningmeester van De Cirkel.

De partij tussen Daan van Pel en Jim Pronk kende een Franse opening. In het middenspel offerde Jim een paard tegen twee pionnen, hij wist hier echter geen voordeel mee te creëren. Kort daarna verspeelde hij een pion, waarna hij zich gewonnen gaf.

Jasper de Rijk heeft een sterke seizoenstart, in de derde ronde wist hij de sterke Mark Bakker te verslaan. Na deze winst vinden we Jasper nu terug in de top tien op een meer dan verdienstelijke achtste plaats.

Pim Eimers verslikte zich in Fedde Kingma. De op papier sterkere Pim, verrekende zich in het middenspel, Fedde speelde dit op knappe wijze uit naar een meer dan verdiende winst.

Overige uitslagen:

Niels van den Bovenkamp – Ben Verduyn 1 – 0, Hans van de Weteringh – Ruben de Vries 0 – 1, Tom Smit – Hans de Groot 0 – 1, Robert Degenhart – Fadi el Kasah 1 – 0, Michael Aldridge – Albert Bootsman 0 – 1, Sander Rosman – Egbert Aalbers 0 – 1, Jordi van den Brink – Robin Enneman 1 – 0.

In remise eindigden: Henry van den Brink – Marnix Lukasse, Leo Lukasse – Henri van Kruistum, Stijn Kappert – Hilmar van den Brink, Peter Jonker – Jan Hartsuiker en Kees van der Dussen – Dick Wenning.

Zou Dick Wenning ook na zijn partij nog zo goed gehumeurd zijn?

Leo Lukasse en Henri van Kruistum deelden de punten.

Loting 1e ronde beker:

Frans van der Veer – Jasper de Rijk, Ruben de Vries – Sander Rosman, Jan Hartsuiker – Aalbert Bootsman, Tim Evendijk – Niels van den Bovenkamp, Jim Pronk – Tom Pronk, Harold Boom – Martijn Bakker, Ben Zee – Nestor Shirokov, Mark Bakker – Robin Enneman, Jonathan Karels – Jelle Bottema, Hans van de Weteringh – Marnix Lukasse, Hans de Groot – Henri van Kruistum, Pim Eimers – Dominic van Dijk, Luuk de Man – Koen van Wijngaarden, Tom Smit – Henry van den Brink, Kees van der Dussen – Daan van Pel en Carel de Vries – Fedde Kingma.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.