De jongste deelnemers opnieuw succesvol in interne competitie

Op dinsdag 22 november werd de twaalfde ronde van de interne competitie gespeeld. In de top tien deden Marnix Lukasse, Henri van Kruistum en Ruben de Vries goede zaken door hun partij te winnen. Opvallend was ook dat de vier jongste deelnemers aan de interne competitie t.w. Bram Feenstra (13 jaar), Koen van Wijngaarden (15 jaar), Alexander Ivanov (16 jaar) en Jonathan Karels (17 jaar) alle vier hun partij wisten te winnen. Op 7 januari 2023 staat ons eigen jeugdschaaktoernooi De Tinnen Soldaat op de kalender. De Cirkel rekent erop dat deze vier kanjers dan present zullen zijn en een vervolg kunnen geven aan het succes van Nestor Shirokov van de laatste twee edities.

Jeugdschaaktoernooi  De Tinnen Soldaat wordt deze keer gesponsord door:

Marnix Lukasse wist na een boeiende partij Harold Boom aan zijn zegekar te binden. Door deze winst stijgt Marnix van de achtste naar de vierde plaats.

De strijd tussen de twee jeugdvrienden Ruben de Vries en Tim Evendijk werd uiteindelijk een prooi voor eerstgenoemde. Ruben speelde een voortreffelijke partij en in het middenspel  maakte Tim zich, na later bleek terecht, zorgen om de positionele stand. Ruben verkleinde door deze winst de achterstand op koploper Luuk de Man, die niet in actie kwam.

Henri van Kruistum, vorig seizoen geëindigd op tiende plaats, is aan ijzersterk seizoen bezig. Dit keer was het Alfred Gaasbeek die slachtoffer werd van zijn dadendrang. Door deze knappe winst stijgt Henri van de negende naar de derde plaats.

Anton Spronk blijft zicht houden op een plaats in de top tien. Na een spannende partij wist hij de sterke Henry van den Brink, vorig seizoen geëindigd op de vijfde plaats, met lege handen huiswaarts te sturen.

Leo Lukasse en Ben Zee maakten er een lange en mooie partij van. Beiden gingen voor de winst maar met de uiteindelijke puntendeling hadden beide schakers vrede.

Ook Fedde Kingma en Johan de Lange deelden na een heftige en behoedzame strijd de punten. Beide schakers hebben hele kleine winstkansen gehad maar waren tevreden met het bekende halve ei.

Koen van Wijngaarden kan vanwege zijn studie niet elke week spelen, maar als hij dan speelt is hij een geduchte tegenstander. Dit keer was het Robert Degenhart, die volgens zijn eigen zeggen, kansloos was tegen zijn oud-leerling.

Overige uitslagen:

Ben Verduyn – Louis van der Vos 1 – 0, Jim Pronk – Peter Jonker 1 – 0, Tom Smit – Jonathan Karels 0 – 1, Hans van de Weteringh – Jordi van den Brink 1 – 0, Jan Hartsuiker – Daan van Pel 1 – 0, Frans van der Veer – Femke van Kampen 0 – 1, Jasper de Rijk – Albert Bootsman 1 – 0, Kees van der Dussen – Stijn Kappert 1 – 0, Robin Enneman – Dick Wenning 0 – 1, Bram Feenstra – Michael Aldridge 1 – 0 en Alexander Ivanov – Hilmar van den Brink 1 – 0.

In remise eindigden:

Tom Pronk – Dominic van Dijk, Egbert Aalbers – Hans de Groot en Sander Rosman – Nestor Shirokov.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.