Harold Boom en Alfred Gaasbeek nestelen zich in top tien

Op dinsdag 15 november werd naast de elfde ronde van de interne competitie ook de tweede ronde in de bekerstrijd gespeeld, hierdoor was er een beperkt programma. Harold Boom en Alfred Gaasbeek hebben na hun overwinning een plaats veroverd in de top tien.

Harold Boom herstelde zich goed van zijn verlies in de beker en won knap van de koploper bij het maandagmiddag schaken Egbert Aalbers. Door deze winst staat Harold weer in de top tien op een verdienstelijke zevende plaats.

Alfred Gaasbeek wist na een zware partij good old Ben Zee aan zijn zegekar te binden. Door deze winst heeft Alfred een plaats weten te bemachtigen in de top tien.

Alfred Gaasbeek (links) stuurt Ben Zee met lege handen huiswaarts

De meest verrassende uitslag was toch wel de winst van Alexander Ivanov op de ervaren Dick Wenning. Alexander bewijst nu al dat hij samen met Bram Feenstra een aanwinst is voor de dinsdagavond competitie.

Peter Jonker (links) een maatje te groot voor Bram Feenstra

De broederstrijd tussen Hilmar en Jordi van den Brink werd uiteindelijk in het voordeel van laatst genoemde beslist.

Overige uitslagen: Anton Spronk – Albert Bootsman 1 – 0, Robert Degenhart – Sander Rosman 1 – 0, Peter Jonker – Bram Feenstra 1 – 0, Fedde Kingma – Leo Lukasse 0 – 1, Femke van Kampen – Robin Enneman 1 – 0 R, Fadi el Kasah – Stijn Kappert 0 – 1 en Michael Aldridge – Frans van der Veer 0 – 1.

In remise eindigden: Johan de Lange – Tom Smit, Louis van der Vos – Hans de Groot en Kees van der Dussen – Hans van de Weteringh.

Hans de Groot en Louis van der Vos (rechts) kozen voor het halve ei.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.