Jonathan Karels als outsider naar kwartfinale beker

Op dinsdag 15 november werd de tweede ronde in de beker afgewerkt. Dominic van Dijk, Ruben de Vries, Jonathan Karels, Henri van Kruistum, Marnix Lukasse, Luuk de Man en Tom Pronk veroverden een plaats in de kwartfinale welke gespeeld zal worden op 24 januari 2023. De achtste kwartfinalist komt uit de nog te spelen wedstrijd tussen Martijn Bakker en Nestor Shirokov.

Regerend kampioen Dominic van Dijk won met 1,5 – 0,5 van Jasper de Rijk. Verdiende winst voor Dominic, maar hij heeft de zege zeker niet cadeau gekregen.

Ruben de Vries is mede gezien zijn tweede plaats in de interne competitie aan een ijzersterk seizoen bezig. Vandaag wist hij de sterke Daan van Pel met een knappe 1,5 – 0,5 overwinning uit de bekerstrijd te wippen.

Mark Bakker ging ietwat verrassend met 0 – 2 onderuit tegen Henri van Kruistum. Beide schakers zijn aan elkaar gewaagd, ze staan niet voor niets momenteel in de top tien, maar in het bekertreffen was Henri duidelijk de beste.

Marnix Lukasse troefde heel verrassend de op de derde plaats staande Tim Evendijk uit de beker. Met twee overwinningen maakte Marnix zijn faam in de beker meer dan waar.

Carel de Vries wist dat het een zware avond zou worden tegen Luuk de Man. Na twee mooie partijen, die hij beide verloor, moest ook Carel de kracht van de jongeling uit Veenendaal ervaren.

Tom Pronk maakte zijn reputatie als bekerspecialist meer dan waar. Na twee boeiende partijen werd Henry van den Brink met 1,5 – 0,5 nederlaag huiswaarts gezonden.

De meest spannende partij van de avond kwam op naam van Jan Hartsuiker tegen Jonathan Karels. Na de eerste twee partijen was de stand gelijk, waarna een barrage de beslissing moest brengen. Een barrage welke uiteindelijk na drie potjes snelschaken in het voordeel werd beslist van jongeling Jonathan Karels.

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.