Kees van de Voort stormt top drie binnen bij vijftigplussers

Op 21 november speelden de vijftigplussers alweer de twaalfde ronde in de najaar competitie. Kees van de Voort was de enige speler in de top drie die de volle buit mee naar huis nam. Door deze winst stijgt Kees naar de derde plaats. Debutant Jan Neuteboom gaf gelijk zijn visitekaartje af door zijn eerste partij winnend af te sluiten.

De topper tussen Egbert Aalbers en Peter van de Wijngaart eindigde na een boeiende partij in een terechte puntendeling. Beide spelers hadden vrede met de uitslag.

Ook Ben Verduyn en Jan Hartsuiker deelden uiteindelijk de punten. In het eindspel stond het materieel gezien gelijk maar stond Jan positioneel iets beter. De aangeboden remise van Ben werd door Jan aangenomen omdat hij liever met het halve ei dan een lege dop huiswaarts ging. In de analyse bleek dat hij de partij winnend had kunnen afsluiten.

De derde remise van 21 november werd na een spannende partij de ontmoeting tussen Peter Jonker en Hans Gillet. Beide schakers speelden volop op de winst, maar de uiteindelijk overeengekomen remise was de terechte uitslag.

Kees van de Voort kwam in zijn partij tegen Martien Borgdorff in de opening een kwaliteit achter. In het middenspel trok hij met een penning de stand weer in evenwicht.  In het eindspel creëerde Kees een vrijpion, die onherroepelijk zou gaan promoveren, waarna Martien de partij gewonnen gaf en daarmee voor het eerst deze competitie met lege handen huiswaarts keerde.

Arno Braam en Tom Smit speelden lang een gelijk opgaande partij. In het middenspel nam Arno het initiatief en wist na een lange en zware partij de partij alsnog naar zich toe te trekken.

Eip Janssen won in het middenspel een kwaliteit tegen Kees van Heerikhuize. Een eenvoudige en snelle winst lag in het verschiet, maar Eip wilde het net iets te mooi doen, waarna Kees positioneel terug kon komen en het verlies heel lang kon uitstellen.

Klaas van der Wal had een hele zware dobber aan Remy Mouthaan. Zoals we van Remy gewend zijn, de beste zetten zijn de snelle zetten, zo had hij aan het eind van de partij nog ruim een uur bedenktijd terwijl zijn tegenstander nog maar een kwartier op de klok had staan. De uiteindelijke winst van Klaas was overigens meer dan verdiend.

Alex de Roovere moest vol aan de bak tegen Fred Post. In het middenspel verspeelde Fred echter zijn dame, hij probeerde de schade nog te herstellen, maar zover liet Alex het niet komen.

Hans de Groot won in het middenspel tegen Kees van der Dussen een loper. Opgeven komt echter niet voor in het woordenboek van Kees, maar de ervaren Hans liet het materiële voordeel niet meer lopen en mocht de verdiende winst mee naar huis nemen.

Johan de Lange en Herman van Scherrenburg speelden een lange maar ook boeiende partij. Lang zag het er naar uit dat het een puntendeling zou worden, maar in het eindspel was Johan net iets scherper en mocht de verdiende winst noteren.

Jan Neuteboom trof in zijn eerste partij Loek Plaschorre. De met wit spelende Jan nam gelijk het initiatief en opende een aanval op de koningsvleugel van Loek. Aanvankelijk wist Loek de aanval te pareren maar in het middenspel wist Jan de winnende zet te vinden. Een verdiende overwinning voor de debutant.

 

 

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.