Geen kans voor De Cirkel 2 tegen HSG 1

Het tweede team heeft op 17 januari een kansloze nederlaag geleden tegen HSG 1 uit Hilversum. “Een verlies met 5 – 1, maar gezien het ratingverschil geen schande. We zullen echter de laatste vier ronden nog vol aan de bak moeten” aldus teamleider Tom Smit. Na vijf ronden is het degradatiespook in zicht. Het zou jammer zijn als ons team, na vorig jaar te zijn gepromoveerd, het jaar erop weer een stapje terug zou moeten doen.

Verslag teamleider Tom Smit: 

Als eerste verloor Anton Spronk aan bord 1 van Sito Dekker. In de opening sloeg wit op f7, waarna zwart met de koning moest terug pakken. Uiteindelijk bleef er een stelling over met 2 pionnen minder en gaf  Anton op.

Vervolgens verloor Jasper de Rijk met wit aan bord 6 van Martin Koekkoek. Zwart speelde zijn loper naar f7, maar het eindspel met twee pionnen minder was niet te houden.

Daarna verloor Tom Smit met zwart aan bord 5 van Dylan Meier. Er kwam een draak op het bord, waarbij wit kort rokeerde. Dit betekende dat de aanval langzaam tot stand kwam. Maar ook hier was het eindspel met twee pionnen minder niet te houden.

De eer werd gered door Egbert Aalbers. Hij speelde remise tegen Henk Cornelissen aan bord 5 met zwart. Er kwam een Pirc opening op het bord, Zwart kreeg initiatief, maar kon geen opening forceren, waarna remise een feit werd.

Vervolgens speelde Mark Bakker met wit aan bord 2 remise tegen Michael de Vos Er kwam de grand prix variant van het Siciliaans op het bord. Na een klein foutje van zwart stond wit actief, maar al het aanvallen van Mark mocht niet baten, waarna het remise werd.

Leo Lukasse speelde het langst door aan bord 5 met wit tegen Harry Boelens. Er kwam een onbekend antwoord op de d4-opening van wit, waarna zwart een wat zwakke koningsstelling had. Er lagen aanvalskansen voor wit, maar alles werd gepareerd, Uiteindelijk werden de doorbrekende centrumpionnen van zwart fataal en moest Leo opgeven.

Mark Bakker redde samen met Egbert Aalbers de eer door remise te spelen

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.