Martijn, Dominic, Luuk en Marnix naar halve finale beker

Martijn Bakker, Dominic van Dijk, Luuk de Man en Marnix Lukasse hebben op 24 januari hun wedstrijd in de kwartfinale van de beker gewonnen en hebben zich dus geplaatst voor de halve finale. Op 31 januari zal worden geloot wie tegen wie op 21 februari in de halve finale gaan uitkomen.

Met dank aan Tim Evendijk, voor onderstaand verslag.

Martijn Bakker – Schaakmaatje 3-1

Ruben de Vries won ronde 1 heel verrassend met een complexe stelling van regerend bekerkampioen Martijn Bakker. Ronde 2 speelde Martijn een gambiet met risico op zetherhaling als Ruben de juiste zetten vond. Dit gebeurde niet en na een mooie combinatie zou mat volgen of materiaalverlies en de stand was weer gelijk. Bij het snelschaken kwam in de eerste ronde een, volgens Ruben, walgelijk London systeem op het bord door Martijn. Ruben speelde een zijvariant en stond duidelijk beter. Helaas ging hij door zijn vlag. De tweede snelschaak ronde won Martijn ook. “Meester is voor alsnog sterker dan leerling” volgens winnaar Martijn..

Tom Pronk – Dominic van Dijk 0,5 – 1,5

Eerste ronde eindigde in remise. In de tweede ronde kwam Dominic heerlijk uit de opening. Door kortere speelronde heeft Tom onvoldoende tijd om de stelling te doorgronden en werd uitgeschakeld.

Marnix Lukasse – Jonathan Karels 1,5 – 0,5

Marnix wist met een ruimtevoordeel steeds meer grip te krijgen. Nadat Jonathan een pion pakte met zijn dame werd het uiteindelijk fataal. Na enkele zetten stond deze ingesloten. Eerste ronde winst voor Marnix. Tweede ronde kreeg Jonathan meer spel. In het middenspel kreeg hij een kans om een goed voordeel te behalen, maar het idee werd niet gespot. Na wat te hebben doorgespeeld bood Marnix remise aan, welke verrassend genoeg werd geaccepteerd.

Henri van Kruistum – Luuk de Man 0,5 – 1,5

Een meer dan boeiende ontmoeting tussen de nummers één en twee van de interne competitie. Eerste ronde werd remise. In de middenspel/eindspel werd de stelling heel complex, waardoor beide spelers afwisselend beter stonden. Remise was terecht. In de tweede ronde was de koploper van de interne competitie, Luuk de Man, niet te houden en plaatste zich hierdoor voor de halve finale..

Gaat regerend beker kampioen Martijn Bakker zijn titel op 4 april prolongeren?

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.