Verschillen in top drie in de interne competitie worden steeds kleiner

Op dinsdag 17 januari 2023 werd de achttiende ronde van de interne competitie gespeeld. Doordat het tweede team van De Cirkel in de SOS competitie uitkwam, was er slechts een beperkt programma. Koploper Luuk de Man was afwezig, zijn directe achtervolgers, Henri van Kruistum en Tom Pronk,  profiteerden hier optimaal van door beide de winst te pakken. De verschillen in met name de top drie zijn minimaal, maar ook de nummers vier en vijf, Marnix Lukasse en Tim Evendijk, blijven in de race, ook zij wisten ronde achttien winnend af te sluiten.

Tom Pronk had een meer dan zware dobber aan Ben Zee. Pas in het verre eindspel wist hij de winst naar zich toe te trekken.

Henri van Kruistum is aan een voortreffelijk seizoen bezig, dit keer was het Harold Boom die de kracht van de op de tweede plaats staande Henri moest ervaren. “Echt kansloos en een meer dan verdiende overwinning voor Henri” aldus Harold.

Tim Evendijk won verdiend van jongeling Jonathan Karels. “Jonathan schaakt zeer sterk en als hij deze progressie kan voorzetten, speelt hij volgend seizoen zeker in de top tien” volgens de winnaar.

Henry van den Brink (rechts) is aan een imposante opmars bezig, zijn doel is op om dit seizoen minimaal in de top tien te eindigen. Zijn verdiende winst op Willem de Wilde is een goede stap om dat te bereiken.

De jongste Cirkelaar, Bram Feenstra (rechts), blijft optimaal presteren. Dit keer wist hij met zwart Floris van der Niet aan zijn zegekar te binden. Voor Bram alweer de vijfde overwinning van dit seizoen.

Overige uitslagen:

Jim Pronk – Pim Eimers 1 – 0, Alfred Gaasbeek – Marnix Lukasse 0 – 1, Ruben de Vries – Dominic van Dijk 0 – 1, Hilmar van den Brink – Robin Enneman 1 – 0, Kees van der Dssen – Fedde Kingma 1 – 0, Femke van Kampen – Eip Janssen 0 – 1 R en Sander Rosman – Stijn Kappert 0 – 1.

In remise eindigden: Jan Hartsuiker – Ben Verduyn, Johan de Lange – Hans van de Weteringh en Robert Degenhart – Peter Jonker.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties gesloten.