Vlaggenschip De Cirkel onderuit tegen Bennekom 1

Het vlaggenschip van De Cirkel heeft op 16 januari in de vierde ronde van SOS competitie een dure nederlaag van 5 – 3 geleden tegen Bennekom 1. De Cirkel  trad aan met zeven spelers en begon de derby dus met een 0 – 1 achterstand. De schakers van Cirkel 1 hebben nog maar één match gewonnen en zullen dus in de komende rondes aan de bak moeten om degradatie te voorkomen.

Invaller Hans de Groot succesvol voor Cirkel 1

Verslag door teamleider Dominic van Dijk:

Marnix Lukasse – Teunis Bunt: 0 – 1 R

Marnix had niet bijtijds de mail gecheckt en was niet op de hoogte van de externe partij. Hierdoor begon De Cirkel met een 1 – 0 achterstand.

Dominic van Dijk – Martin Markering 0,5 – 0,5 

Dominic speelde met wit zijn gebruikelijke opening. Martin had naar eigen zeggen weinig ervaring met dit systeem en besloot iets nieuws te spelen. Resultaat was een positionele partij waar beide partijen om voordeel speelden. Hoewel er enkele spanningen in de stelling waren wilde geen van beiden deze spanning doorbreken. Daardoor werd tot remise besloten.

Jan Wouters – Henry van den Brink 0 – 1

Aan de laagste borden ging het goed voor De Cirkel. Henry wist in de door wit gespeelde Alapin met een tussen zet Jan met een geïsoleerde dubbelpion op te zadelen. Nadat alle stukken geruild waren was deze positionele verzwakking, in combinatie met de actievere koning, genoeg voor een overwinning.

Gary Dinsbach – Willem de Wilde 1 – 0

In het middenspel speelde Willem onnauwkeurig. Met een dubieuze pionzet kon hij de stelling materieel gelijk houden, maar positioneel viel de stelling in diggelen. In het eindspel ruilde zwart de dame tegen twee torens. Echter waren de witte dame en loper actiever dan de zwarte stukken. Meerdere pionnen werden gewonnen en Willem zag geen andere optie dan opgeven.

Ed de Beule – Ruben de Vries 1 – 0

Ruben begon de avond ietwat teleurgesteld. Ten minste, dat vermoed ik, want hij kreeg een London voorgeschoteld. Ruben besloot met scherp spel dit systeem aan te pakken, maar overzag een zet in de variant die hij speelde, waardoor hij een loper achterstond. Ruben besloot alsnog de aanval in te zetten maar deze werd gepareerd en de stelling was al snel niet meer te houden.

Hans de Groot – Micheal Issa 1 – 0

Debutant in het eerste Hans de Groot speelde een mooie partij. Vanuit de opening kreeg Hans groot ruimtelijk voordeel op de damevleugel. Nadat een aantal stukken werden geruild ging Hans op jacht met zijn actieve stukken. Twee pionnen werden buitgemaakt en in tijdnood zag Micheal geen uitweg en capituleerde.

Ben Zee – Chris Oosterwijk 0 – 1

Chris bracht een Hollandse verdediging op het bord en verkreeg het initiatief. Ben kon het in eerste instantie met moeite keepen. Echter sloeg de tijdnood toe in het middenspel. Chris voerde de druk op met zijn lichte stukken die de witte stelling binnendrongen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat de witte dame werd ingesloten. Hierop gaf Ben zich gewonnen.

Harry Verhoef – Harold Boom 0,5 – 0,5

De stelling was lang complex en ging gelijk op. Harold stak, zoals wel vaker, flink wat tijd in de stelling. Het eindspel schommelde heen en weer waarbij beide kanten niet volledig accuraat speelden. Uiteindelijk verzandde de stelling tot een toren en pion per kant, welke geen van beide partijen kon winnen. Remise was dan ook een logische overeenkomst.

Henry van den Brink zorgde voor één van de twee overwinningen tegen Bennekom

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.