Willem de Wilde ongeslagen kampioen bij vijftigplussers

Op 22 mei speelden de vijftigplussers de negentiende en tevens laatste ronde in de voorjaar competitie. Alvorens het schaakgeweld kon los barsten blikte Ben Verduyn terug op het afgelopen seizoen. Zowel Eip Janssen als Ben Verduyn doen een stapje terug. De indeling en verwerking van de uitslagen zal het nieuwe seizoen door Willem de Wilde worden verzorgd. Als dank voor zijn inzet ontving Eip een flesje wijn.

Eip Janssen werd voor zijn verdiensten in het zonnetje gezet

Daarna werd voor eerst de prijs van “de rode lantaarn” uitgereikt, Jeffry Huiberts had de eer deze trofee in ontvangst te mogen nemen.

Jeffry Huiberts (links) was zichtbaar verheugd met zijn prijs

Daarna werd Willem de Wilde gehuldigd als kampioen, hij wilde dit graag ongeslagen worden, wat hem overigens na wat zweetdruppels ook is gelukt. Peter van der Wijngaart heeft Willem lang op zijn huid gezeten, maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Op een zeer verdienstelijke derde plaats heeft Jan Hartsuiker beslag gelegd.

Willem de Wilde (links) werd door Ben Verduyn gefeliciteerd met zijn kampioenschap, in de loop van de middag ontving hij voor de tweede keer de felcitaties omdat hij daarna ook de partij wist te winnen

Tot slot hadden we een “aanmoedigingsprijs” welke door Eip vergezeld met een mooi verhaal uitgereikt werd aan Remy Mouthaan. Eip zag liever de naam van deze prijs veranderd zien in “doorzettingsprijs”.  Remy heeft nu al aangegeven dat we ook in het nieuwe seizoen weer op hem mogen rekenen.

Speciale gast op 22 mei was Fons de Kort. Fons is een half jaar geleden gestopt, maar hij mist het potje schaken en het sociale contact zo dat ook hij weer serieus gaat overwegen om zich weer bij de vijftigplussers te gaan aansluiten.

Fons de Kort (links) speelde als gast een leuke partij tegen Loek Platschorre die oneven was

Zeker nieuw is na de vakantie is Fedde Kingma, hij gaat binnenkort met pensioen en heeft zich al voor de maandagmiddaggroep aangemeld.

Uitslagen:

Willem de Wilde – Ben Verduyn 1 – 0, Martien Borgdorff – Johan de Lange 1 – 0, Hans Gillet – Jelle Bottema 1 – 0, Peter van der Wijngaart – Egbert Aalbers 0 -1, Joop de Feijter – Klaas van der Wal 0 -1, Remy Mouthaan – Alex de Roovere 1 – 0, Hans Meijer – Jan van der Wurff 0 – 1 en Jeffry Huiberts – Fred Post 0 – 1.

Jan van der Wurff (rechts) sloot de competitie af met een klinkende overwinning tegen Hans Meijer

Fred Post (rechts) mocht het zoet van de overwinning proeven tegen Jeffry Huiberts

In remise eindigden:

Jan Hartsuiker – Peter Pouw, Herman van Scherrenburg – Kees van de Voort, Peter Jonker – Kees van der Dussen en Kees van Heerikhuize – Eip Janssen.

Kees van de Voort (links) en Herman van Scherrenburg waren in de laatste ronde tevreden met het halve ei

Eip Janssen (links) en Kees van Heerikhuize speelden een leerzame partij die uiteindelijk in een puntendeling eindigde

Kees van der Dussen (links) en Peter Jonker schoven de stelling helemaal dicht, leek wel een damwedstrijd, de remise was dan ook de terechte uitslag 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.