Leerzame en mooie schaakdag voor C-team van De Cirkel

Op zaterdag 11 november was de derde speeldag in de Meesterklasse C van de Jeugdclubcompetitie. Ook dit keer werden er twee ronden gespeeld, t.w. de 5e en 6e speelronde. Opnieuw vroeg vertrok ons C-team bestaande uit Joas Achterstraat, Bram Feenstra, Kelvin Ma en Gersom Baan uit Ede. De derde speeldag vond plaats in het Denksportcentrum in Delft. Het werd een leerzame schaakdag met wisselend succes voor de toekomstige kampioenen van De Cirkel.

Met dank aan verslaggever en chauffeur Robert Degenhart.

Ronde 5
Iets na 10 uur zijn de partijen van Joas, Kevin, Bram en Gersom aangevangen, dit maal tegen SV Almere. En net als de vorige keer maar liefst 1.40 uur op de klok met 10 seconde extra per zet. Helaas ging het deze keer niet zo goed; zowel Gersom en Bram, maar ook Kelvin kwamen vrij snel achter te staan om één voor één de partij aan Almere te laten. Joas aan bord 1 ging het beter af. Ondanks een positionele achterstand wist Joas knap het eindspel af te wikkelen tot remise.

Uitslag:  SV Almere – SV Cirkel 3,5 – 0,5

Ronde 6
De 6e ronde speelde De Cirkel tegen SV Kasteel Lekstroom uit IJsselstein. Deze wedstijd kon gelukkig al om 14.15 uur starten. Alle vier kwamen opnieuw voortvarend uit de startblokken. Joas speelde met zwart op bord 1 en Bram met wit op bord 2.

De tegenstander van Joas wist vrij snel een solide stelling op het bord te krijgen. Maar Joas bleef goed opletten. In het tweede deel van het middenspel bleek zijn tegenstander te veel hooi op zijn vork te nemen, met een slim tussenzetje wist Joas een paard voor te komen. Vervolgens wist Joas het mooi uit te spelen. Schaak met verplichte dame ruil zou 2 vrijpionnen en een paard voor hem opleveren; zijn tegenstander gaf zich gewonnen.

Bram wist in het middenspel een klein voordeel te halen: 1 pion voor. Vervolgens zette Bram zijn dame op de achterste lijn waardoor de tegenstander langzaam maar zeker zijn koning naar voren moest schuiven. Stap voor stap wist Bram het net te sluiten, maar Bram moest goed op blijven letten, een klein foutje is zo gemaakt. De laatste 10 zetten waren alleen maar “power” zetten; de koning werd ingesloten, met schaakmat werd de partij knap uitgespeeld.

Aan bord 3 speelde Kelvin te voortvarend met zwart; na 12 zetten wist zijn tegenstander te winnen! Dat moet de volgende keer beter kunnen, zeker als je nog zo veel tijd op je klok hebt.

De tegenstander van Gersom was helaas niet aanwezig, maar de begeleider van IJsselstein wilde wel een partij spelen. Dat wist Gersom knap te winnen.

Uitslag:  SV De Cirkel – SV Kasteel Lekstroom 3 – 1

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.