Geslaagde slotavond en goede start JCC competitie Cirkeljeugd

Op zaterdag 15 juni werden de voorrondes gespeeld in de Jeugd Clubcompetitie (JCC). De Cirkel nam deel met twee teams.

Onderstaand een verslag van Robert Degenhart:

Verslag JCC 15-6-2024

————————————————————————————————————————————————————————————————-

Veel blije gezichten op slotavond 

Op 4 juni vond onder grote belangstelling de slotavond bij de jeugd plaats. Naast huldiging van de prijswinnaars, uitreiken van stappendiploma’s en oorkondes was er aandacht voor het trainingskader. Jeugd coördinator Robert Degenhart blikte eerst terug op een meer dan geslaagd schaakseizoen.

In het schaakseizoen 2023-2024 waren maar liefst 19 jeugdtrainers actief bij De Cirkel. Dankzij de inzet van Mathijs van Dijk, Herman van Scherrenburg, Jasper de Rijk, Kees Kodde, Sander Rosman, Pim Eimers, Kees van Heerikhuize, Egbert Aalbers, Stijn Kappert, Mark Bakker, Tim Evendijk, Dick Wenning, Tom Smit, Ruben de Vries, Harold Boom, Dominic van Dijk, Femke van Kampen, Walter Pol en Erik van Veen kunnen Robert en de trainers op een mooi en leerzaam seizoen terugkijken. Alle jeugdtrainers ontvingen naast een daverend applaus ook een attentie voor hun inzet het afgelopen seizoen.

Oorkondes

Allereerst was het de beurt aan alle jeugdleden die geen stappenexamen hadden gedaan, zij ontvingen een oorkonde.

Blije gezichten bij de subgroep die een oorkonde ontvingen

Ook in de topgroep waren ze blij met de oorkonde

Stappenexamens

In mei 2024 hebben 23 jeugdleden van De Cirkel stappenexamen gedaan. Een historisch hoog aantal en ook een historisch hoge score, alle jeugdige Cirkelaars slaagden en ontvingen het door hen dik verdiende diploma.

Onderstaand overzicht behaalde diploma’s, tussenhaakjes het behaalde cijfer.

Stap 1: Jesse Oosterloo (10 !), Si-eun Oh (8), Mees Groothengel (7), Emiel ten Cate (7), Elias van Veen(9), Stef Vandeweijer (6), Daniël van de Giessen (6), Elias van Vulpen (6,5), Twan Vandeweijer (8,5), Tijn Alberts (9) en Joren van de Poll (8).

Jesse Oosterloo slaagde cumlaude

Stap 2: Naomi Looijen (7), Boaz van Zwienen (7), Twan van Manen (7), Flip Wilbers (6), Hayleigh Liew (7) en Ernst Don (8,5).

Stap 3: Levi Vermeulen (7,5), Kai Waninge (7), Tijmen van Willigen (7,5) en Senn Hoff (8).

Stap 4: Emma ten Caat (6,5)

Emma is 13 jaar en pas lid van De Cirkel vanaf begin 2023 en dan nu al diploma stap 4 gehaald, dat beloofd nog heel veel voor de toekomst.

Stap 6: Bram Feenstra (6)

Bram staat nu in een illuster rijtje Cirkelaars die zijn geslaagd voor stap 6 en dat pas op 14 jarige leeftijd!

Niet alleen een verdienste voor Bram zelf, maar ook voor zijn trainer Dominic van Dijk

Competities

In de zomercompetitie werden zowel in de subgroep als topgroep negentien ronden gespeeld. De paringen, verwerken uitslagen en bijwerken van de standen was in de vertrouwde handen van Jasper de Rijk.  Jasper deed ook met een persoonlijke noot de prijsuitreiking.

Aanmoedigingsprijzen

In subgroep bleef het heel lang super spannend, wie als derde zou eindigen. Deze eer was uiteindelijk weggelegd voor Daniel van Giessen met 375 punten. Een aanmoedigingsprijs kregen drie aanstormende talenten die net buiten de prijzen vielen. Elias van Veen is met als eerstejaars lid met 372 punten als vierde geëindigd, vijfde werd met 371 punten Tijn Alberts, ook hij is eerstejaars lid. Zesde, met 370 punten werd Guus Feenstra.

Subgroep

De subgroep bestond uit 28 deelnemers. Na een boeiende competitie was het uiteindelijk Boaz van Zwienen die de eerste prijs won. Rayhana El Kasah werd tweede en op de derde plaats eindigde Daniël van Giessen.

Topgroep

In de topgroep waren 16 schakers ingedeeld. Na een spannende competitie was het Nathan Looijen die met 287 punten als eerste eindigde. Op geringe afstand (279 punten) werd winterkampioen Gersom Baan tweede. De derde prijs was voor Levi Vermeulen. Kai Waninge, Tijmen van Willigen en Boris Kamphuis grepen net naast de prijzen, ze werden respectievelijk vierde, vijfde en zesde.

Slotwoord

Alvorens Robert Degenhart iedereen een fijne vakantie wenste, bedankt hij Penka Pavlova voor de nieuwsbrieven welke op 4 juni werden uitgedeeld en kreeg de beheerder van De Open Hof, Hans Kaldeway, als dank voor zijn support aan de jeugdafdeling een bloemetje.

————————————————————————————————————————————————————————————————-

Op 4 juni kregen alle jeugdleden, met dank aan Penka Pavlova,  de laatste nieuwsbrief van dit seizoen.

Nieuwsgierig naar inhoud? Zie onderstaand:

Nieuwsbrief 4-6-2024 Subgroep

Nieuwsbrief 4-6-2024 Topgroep


————————————————————————————————————————————————————————————————-

Op zaterdag 25 mei heeft het tweede Vallei Jeugdschaaktoernooi plaats gevonden.

Onderstaand een uitgebreid verslag van Robert Degenhart:

Valleitoernooi 2024 De Cirkel

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.