Met nog maar twee ronden te gaan loopt de spanning op naar het kookpunt

Dinsdag 14 mei werd de drie en dertigste ronde van de interne competitie gespeeld. De vier kampioenkandidaten speelden remise, zodat de onderlinge verschillen nagenoeg gelijk blijven. Wie gaat er voor een verrassing zorgen en het kampioenschap op zijn naam schrijven?

Marnix Lukasse heeft de beste papieren, maar kan zich geen nederlaag veroorloven! Zal op 21 mei de beslissing vallen of moeten we wachten tot de slotronde op 28 mei?

Rating trofee en Runner-up cup

Met nog twee ronden te spelen is het tijd om te kijken hoe de stand is in de strijd om de Rating trofee en de Runner-up cup. In de strijd om de Rating trofee gaat Carel de Vries fier aan de leiding met 120 punten. Sander Rosman staat met 115 punten tweede, gevolgd door Mark Bakker met 101 punten.

De Runner-up cup lijkt een prooi te worden voor Bram Feenstra met 19 !! plaatsen. Sander Rosman is met 11 plaatsen tweede. Op een gedeelde derde plaats staan met 10 plaatsen Carel de Vries en Jordi van den Brink.

Interne competitie

Jim Pronk was optimaal geladen om tegen Marnix Lukasse een goed resultaat neer te zetten. Niet alleen wilde hij zijn plaats in top tien veilig stellen, maar om zijn vader niet in de wielen te rijden mocht hij absoluut niet verliezen van Marnix. Jim stond met wit in de Siciliaanse opening iets beter, maar daarna was het Marnix die een licht overwicht had. In een gelijke stand bood Jim remise aan, welke na lang nadenken door Marnix werd geaccepteerd.

Dominic van Dijk opende met wit weer met de Bird tegen Carel de Vries. Carel besloot agressief te spelen met een vroege G5. De stelling was gelijk scherp. Na dame ruil moesten de lichte stukken nog ontwikkeld worden. Dominic offerde een paard om tijdelijk een toren te winnen. Toen de stukken daarna eindelijk ontwikkeld werden ontstond een onduidelijke stelling. Beide schakers zagen geen duidelijke winstkansen, waarna de punten werden gedeeld.

Mark Bakker, spelend met wit, en Tom Pronk speelden Siciliaans. Na tien zetten waren beide spelers uit de theorie. Mark kreeg een prettige stelling maar wist niet de beste zetten te vinden waarna Tom het evenwicht kon herstellen. Zowel Mark als Tom wilden geen onnodig risico lopen, waarna gekozen werd voor het halve ei.

Bram Feenstra mocht het wit opnemen tegen Harold Boom. Bram had voor de partij een stappenexamen gedaan en was daardoor wellicht iets vermoeid. Harold daarentegen was er op gebrand om na vier opeenvolgende nederlagen de bakens te verzetten. In het middenspel bouwde Bram een sterke aanval op, maar Harold was net op tijd met zijn rokade en trok toen de partij heel bekwaam naar zich toe.

Joas Achterstaat en Ben Zee speelden de Franse opening. In het middenspel werden een aantal pionnen geruild, waarna Joas met een paar scherpe trucjes het initiatief dreigde te pakken, Ben gaf echter geen krimp en alles werd eerlijk afgeruild. In het eindspel met toren, paard en drie pionnen stond het in principe remise, maar Ben ging door zijn tijd heen en moest derhalve met lege handen huiswaarts.

Tom Smit mocht het wit opnemen tegen David van de Voort. In een Caro Kann opening speelde David een gewaagde variatie, maar in het middenspel blunderde David zijn toren en niets leek een winst voor Tom in de weg te staan, totdat David even later de toren weer terug kon winnen. In een zinderend eindspel was het uiteindelijk David die de overwinning wist te pakken.

Overige uitslagen:

Anton Spronk – Marcel Bourgeois 0 – 1, Dick Wenning – Jordi van den Brink 0 – 1, Stijn Kappert – Kees van der Dussen 1 – 0, Fedde Kingma – Albert Bootsman 0 – 1, Mathijs van Dijk – Peter Jonker 1 – 0, Femke van Kampen – Pim Eimers 1 – 0, Robin Enneman – Frans van der Veer 1 – 0 en Rien Strootman – Alexander Ivanov 1 – 0.

In remise eindigden: Willem de Wilde – Ruben de Vries, Jonathan Karels – Jasper de Rijk, Alfred Gaasbeek – Sander Rosman en Ben Verduyn – Eip Janssen

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.