Verdienstelijk resultaat De Lettertuin in finale schoolschaak kampioenschap

Zaterdag 13 april deed een team van De Lettertuin met vier Cirkelaars mee aan de finale van het Gelderse schoolschaak kampioenschap. Op zaterdag 6 april had het team een succesvolle vijfde plek in de halve finale behaald waardoor zij zich voor de finale hadden geplaatst. Het team van basisschool De Lettertuin bestond Nathan Looijen, Boris Kamphuis, Bent Mout en Jim Koster, allemaal lid van De Cirkel. De finale werd gehouden in het Olympus College in Arnhem. Begeleider van het team was Jasper de Rijk.

De eerste ronde verliep voor team De Lettertuin niet zo goed. Tegen de latere kampioen, de Eben Haƫzerschool uit Bennekom werd met 0-4 verloren. Hierna volgden twee overwinningen van 2,5 tegen 1,5.

Na zeven speelrondes was De Lettertuin in een sterk deelnemersveld van 22 scholen op een mooie twaalfde plaats geƫindigd. Boris Kamphuis, Bent Mout en Jim Koster hebben nog een jaar basisschool in het verschiet en kunnen hun prestatie volgend jaar verbeteren. Wellicht is dan een plaatsing voor het NK mogelijk.

 

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.