Jongelingen blijven bijzonder goed presteren in interne competitie

Op dinsdag 24 januari 2023 werd de negentiende ronde van de interne competitie gespeeld. Omdat ook de kwartfinale in de beker werd gespeeld, was er een beperkt programma. Zes van de top tien spelers kwamen in actie bij de beker, de overige vier speelden remise, zodat er in de top tien weinig veranderde. Opmerkelijk is dat de jongelingen heel goed blijven presteren. Bram Feenstra en Alexander Ivanov wonnen hun partij en Mark Bakker sleepte een verdienstelijk puntendeling uit het vuur.

Tim Evendijk en Harold Boom gingen beiden voor de winst om zo het gat met hun directe concurrenten te verkleinen. Na een boeiende partij met over en weer winstkansen werd uiteindelijk een puntendeling overeen gekomen.

Carel de Vries en Mark Bakker speelden een puike partij. De met wit spelende Carel nam weliswaar het initiatief maar Mark speelde heel secuur en maakte geen enkele fout. In het eindspel durfden beiden geen risico meer te nemen en werd tot remise besloten.

Al voor half negen konden bij Femke van Kampen tegen Alexander Ivanov, na twaalf zetten, de stukken weer in de doos. “Ik ben sinds de winterstop de draad helemaal kwijt en de winst van Alexander is meer dan verdiend” aldus Femke.

Niet veel later was het ook raak bij de partij tussen Bram Feenstra en Robin Enneman. Bram opende met wit aanvallend en na ruim twintig zetten zat er voor Robin niets anders op dan zijn tegenstander te feliciteren.

In de subtop speelden Willem de Wilde en Hans de Groot remise. “Ben de laatste weken niet in de gewenste vorm, maar heb er alle vertrouwen dat dit wel weer zal terug komen” oordeelde Willem. Hans is “remisekoning” aan het worden, van zijn zestien gespeelde partijen eindigden er tien in remise.

Leo Lukasse en Jasper de Rijk speelden een boeiende partij. In het eindspel wist de met wit spelende Leo de partij naar zich toe te trekken en stuurde Jasper met lege handen huiswaarts.

Overige uitslagen: Niels van den Bovenkamp – Kees van der Dussen 1 – 0, Anton Spronk – Alfred Gaasbeek 0 – 1, Pim Eimers – Johan de Lange 0 – 1, Stijn Kappert – Robert Degenhart 0 – 1, Fedde Kingma – Sander Rosman 0 – 1, Hilmar van den Brink – Frans van der Veer 0 – 1 en Jordi van den Brink – Floris van der Niet 1 – 0.

In remise eindigden: Jan Hartsuiker – Egbert Aalbers en Peter Jonker – Hans van de Weteringh.

Print Friendly, PDF & Email

Reacties zijn gesloten.